کد خبر 1560109
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۳
جت یاسین چه ویژگی‌هایی دارد؟

نمونه معیار تولید جت آموزشی یاسین ماه گذشته با موفقیت به پرواز درآمد و در آسمان بال‌گشایی کرد تا پس از طی آزمون‌های پروازی به تولید انبوه برسد.

به گزارش مشرق، چندی است که جت آموزشی یاسین دوباره به میان اخبار مهم دفاعی بازگشته و هر از چند گاهی اخبار خوبی درخصوص آن به گوش می‌رسد. اما،‌ مهم‌ترین خبر این بود که اول آذرماه امسال نمونه معیار تولید آن توانست اولین پرواز موفق خود را انجام دهد و بر آسمان ایران اسلامی بال‌گشایی کند.

یاسین نوعی هواپیمای آموزشی ساخت سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است که نخستین نمونه آن، ۲۵ مهرماه سال ۱۳۹۸ رونمایی شد. این دستاورد سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع نقش مهمی در حوزه آموزش خلبانی کشور دارد. البته این هواپیما در ابتدا با نام پروژه کوثر-۸۸ مطرح شد ولی در سال‌های بعد به یاسین تغییر نام داد.

جت یاسین چه ویژگی‌هایی دارد؟ +عکس

رونمایی از نمونه معیار تولید هواپیمای آموزشی یاسین - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱

یاسین چه ویژگی‌هایی دارد؟

یاسین یک هواپیمای جت آموزشی مادون صوت ساخت صنایع هوایی وزارت دفاع است که فروند معیار تولید آن دارای بیشینه سرعت ۸۵۰ کیلومتر بر ساعت است. طول آن؛ ۱۲.۰۴ متر، پهنای بال‌ها؛ ۱۰.۴ متر و ارتفاع آن نیز، ۴.۵ متر و مساحت بال‌های این هواپیما ۲۴ متر مربع است.

وزن خالی جت یاسین ۴۰۰۰ کیلوگرم است که می‌تواند با موتور بومی توربوجت پس‌سوز اوج تا ارتفاع ۱۱ هزار متری پرواز کند.

جت یاسین چه ویژگی‌هایی دارد؟ +عکس

یاسین نسل اول سفید رنگ (سمت چپ) و یاسین نسل دوم(معیار تولید) زرد رنگ (سمت راست) است

تفاوت‌های نسل اول و دوم جت آموزشی یاسین

نسخه ابتدایی جت آموزشی یاسین در سال ۹۸ ساخته شد و ۲۰ اسفندماه سال گذشته اولین نمونه جدید و معیار تولید جت آموزشی یاسین و خط تولید آن رونمایی شد و ۱۸ شهریور امسال نیز این هواپیما تست تاکسی خود را با موفقیت پشت سرگذاشت.

فروند جدید جت یاسین دارای سه جایگاه خارجی زیر بال و بدنه برای حمل بمب و مخزن خارجی سوخت است. به این ترتیب هواپیمای یاسین قادر خواهد بود تا انواع تسلیحات با هدایت اپتیکی، حرارتی و سایر تسلیحاتی که نیاز به هدایت راداری و لیزری ندارند را در ماموریت‌های پشتیبانی نزدیک هوایی بکارگیری کند.

در بیان تفاوت نمونه های اول و دوم هواپیمای یاسین باید گفت؛ فروند اول با پرواز خود طراحی آیرودینامیکی و معماری سازه ای و دستیابی به فناوری ساخت را محقق کرد. در نمونه معیار تولید، این فروند در ابعاد تخصصی و تاکتیکی نسبت به نمونه قبلی توسعه و تکامل یافته و دستاوردهای مختلفی داشته است.

همچنین، بومی‌سازی زیر سامانه‌های عمده مانند صندلی پران، اویونیک کاملا بومی، موتور و ارابه های فرود بخشی از توانمندی‌های به دست آمده در این فروند است.

وزارت دفاع در طراحی و ساخت نمونه معیار تولید هواپیمای یاسین در برخی اقلام دیگر مانند رادار هواشناسی نصب شده در دماغه هواپیما نیز از توان شرکت‌های دانش بنیان استفاده کرده است.

تکنولوژی بال این هواپیما به تکنولوژی بال با تعبیه نصب مخازن سوخت در آن تغییر یافته است.

مهم ترین فاکتور در بحث آموزش خلبانی در این فروند پایش دائمی و ثبت داده های پروازی حین و پس از پرواز(نمایش و تحلیل سه بعدی داده های سورتی و پروازی) است که یک تحول در بحث آموزش خلبانی به شمار می‌رود.

جت یاسین چه ویژگی‌هایی دارد؟ +عکس

امکان کاربری یاسین در نقش هواپیمای پشتیبانی نزدیک

امیر محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع در بازدید از مراحل آزمون های پروازی جت آموزشی یاسین با اشاره به اینکه می توان از این هواپیما در پشتیبانی نزدیک هوایی نیز استفاده کرد، اظهار داشت: یاسین قادر خواهد بود تا از انواع تسلیحات با هدایت اپتیکی و حرارتی در ماموریت‌های پشتیبانی نزدیک هوایی استفاده کند.

جت یاسین چه ویژگی‌هایی دارد؟ +عکس

یاسین؛ آماده تولید انبوه در آینده نزدیک

امیر سرتیپ افشین خواجه‌فرد مدیر عامل سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع در بازدید فرمانده کل ارتش از مراحل آزمون‌های پروازی جت آموزشی یاسین ضمن ارائه گزارش از این مراحل گفت: تکنولوژی و فناوری به کار رفته در جت جنگنده آموزش پیشرفته یاسین مبتنی بر نیازهای حوزه صنعت هوایی کشور است.

به گفته وی، «با اتمام مراحل تست و آزمون های استاندارد نهایی این پرنده، «یاسین» به تولید انبوه خواهد رسید.»

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 21
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 30
  • IR ۱۱:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    21 61
    تو رو به خدا جمع کنید این اسباب بازیها رو
    • IR ۱۲:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      40 7
      خیلی هم عالیه . بالاخره باید از جایی شروع کرد . عالیه عالی .
    • سیدی IR ۱۶:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      27 7
      هان چیه منافق جاییت سوخته خخخخخخ
    • محمد IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      16 6
      توروخدا نیا مشرق نیوز . مجبور نیستی !
    • IR ۰۵:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
      3 14
      به جای هدر دادن پول برای این مسخره بازیها به تعداد انبوه آواکس خریداری کنین تابا اونها خاک رژیم صهیون رو شدیدا بمباران وشخم بزنید و انتقام ما رو از دشمن فرضی رژیم کودک کش بگیرین آواکس آواکس آواکس موجب واجب و واجب کفاعی
  • IR ۱۲:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    9 20
    تا زمانی که ده فروند از ان ساخته نشده نباید ازش هیچ صحبتی کرد و نمی توان گفت چنین چیزی وجود دارد این هواپیما و موضوعش منو یاد توپ فتحعلی شاه قاجار می اندازد که توپ 250 گرمی پرت می کرد و زمانیک ه فتحعلی شاه از والی اصفهان می خواهد 50 عد از ان بشازد در جوابش می گوید مردم اصفهان کاسه و تشت مسی ندارد ازش این تعداد نمونه ساخته بشود
  • مجتبی IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    5 10
    این جت آموزشی باویژگی هایی که دارد برای بازار یابی هنوز مشکل دارد و با مصرف سوخت بالا و کمی تحرک مانند فانتوم اف 4 و البته توانایی بسیار کم به عنوان جت جنگنده مشکل دارد و با موتور توبوفن کم مصرف می توان توان آن را افزایش داد و در شرایط بهتری برای بازاریابی اقدام کرد
    • IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      12 4
      این جنگنده شکاری بمب افکن نیست آموزشیه با قابلیت پشتیبانی. در ضمن موتور توربوفن رو داشتیم روش نصب نکردیم آیا؟؟
  • IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    13 10
    جماعت منافق بدجوری می سوزن.
    • حامد پلاس IR ۱۹:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      4 6
      به تعداد نظرات غیر قابل انتشار یه نگاهی بکن بعد خواهی فهمید که هم منافقی و هم متزوی
    • IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      4 4
      منافقین درحکومت یا منافقین بیرون ازحکومت
  • US ۱۹:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    3 15
    تمام ویژگی های اف ۳۵ رو دارد
  • خ IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    2 9
    هر موقع ۲۰تا ساختید انوقت تیترش کنید..
  • حسین IR ۲۰:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    10 1
    انشاالله تولید انبوه.
  • US ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    1 15
    این حداکثر در سطح f14 هست و به نظرم برای مقابله با f15 باید باز هم پیشرفت کنیم، انشالله...
  • آرش IR ۰۱:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    5 1
    البته برای جنگنده پشتیبانی نزدیک موتورها باید عوض بشن ، و رادار هواشناسی جاشو به یه رادار جنگنده بده. یه موتور توربو فن قدرتمند سنگین بسازید رو کوثر سوار کنید کوثر رو تک موتوره و تک اگزوز کنید یزره پوزشو و دهانه ورودی هوا رو تغییر بدید و بدنه کامپوزیتی و... خیلی بهتر از سوخو ۳۵ میشه برامون .
  • IR ۰۶:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    2 5
    اونا که با سوخو آموزشی پرواز میکنن مرتب سقوط میکنن این کپی ناشیانه دیگه نوبرشه
  • IR ۰۸:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    10 2
    هیچ کسی تو دنیا با ما صادقانه رفتار نکرد حتی متحدان ظاهری، تا موفق شدیم هواپیمای آموزشی بسازیم فروش یاک های روسیه به ما بلامانع شد! حیف اون همه تکنولوژی پهپادی که 40 سال براش کار شده بود و بی زحمت رسید به این ....
  • وطن پرست ایرانی US ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    3 3
    تو موشک که حرف اول رو میزنیم انشالله به زودی صادرات بهترین جنگنده ها رو هم داشته باشیم با کمک امام زمان و کوری چشم دشمنان اسلام
  • جاوید IR ۰۸:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    0 1
    کپی هواپیمای برادران رایته، دقیقاً 120 سال عقبیم. البته بازم امیدوارکننده است که از طناب برای نگهداشتن بالها استفاده نشده..بعد ما سازنده هلی کوپتر در افغانستان را مسخره میکنیم.این هنرنمائی درست شبیه همان هنر نمائی طالبانه..خسته نباشی دلاور
  • محمد IR ۲۲:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۲
    0 0
    خداوند روح شهید ستاری و همه کسانی که در جهت خودکفایی در نیروی هوایی کوشیدند قرین رحمت و آرامش کند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس